WHY AIA TAKAFUL

AIA Bhd merupakan peneraju syarikat insurans di Malaysia, di mana kita telah bernasib baik untuk menjalankan perniagaan sejak tahun 1948. Kami menawarkan pelbagai produk berkualiti tinggi termasuk Perlindungan , Kesihatan, Kemalangan Diri , Insurans Am , Faedah Pekerja dan pilihan Takaful Keluarga untuk memenuhi perlindungan pelanggan kami dan keperluan keselamatan kewangan pada setiap peringkat kehidupan mereka. Melalui jejak pengagihan yang luas dan pelbagai kami yang terdiri daripada gabungan tenaga agensi melebihi 16,000 orang ahli, cawangan rakan kongsi bank eksklusif kami di seluruh negara serta pasukan jualan korporat dan broker, kami memberikan pelanggan kami pilihan memutuskan bagaimana, bila dan di mana mereka berhubung dengan kami.

Sebahagian daripada Kumpulan AIA, senarai awam kumpulan insurans hayat pan- Asia bebas terbesar , AIA Malaysia mempunyai kekuatan kewangan , pengalaman, rangkaian pusat perkhidmatan serta pasukan yang terlatih daripada lebih 2,000 kakitangan untuk berkhidmat lebih 2.6 juta pelanggan di seluruh negara. Pada akhir 2011, jumlah aset bernilai AIA Bhd ‘ s ialah RM21 bilion , dengan modal berbayar sebanyak RM242 juta.

Kumpulan AIA mempunyai sokongan kewangan yang kukuh dan kestabilan di Asia, dengan penumpuan operasi di 16 pasaran pertumbuhan tinggi, berkhidmat kepada lebih daripada 24 juta pemegang polisi individu dan lebih 10 juta ahli yang menyertai skim insurans kumpulan.